lxcoach.uppsala.se en del av Uppsala kommun
Följ oss på: Facebook logga Twitter logga

ANVÄNDBARA LÄNKAR

Lexikon

Matematik Minimum - Terminologi
Lexikon som täcker de vanligaste områdena inom matematik. En mycket bra sida för att kolla upp definitioner och termer, allt från bråk och geometri till ekvationer och derivator. Det finns även användbara länkar till formelsamlingar och andra matematiksidor.

Liten ordbok i matematik
Användbar sida om du går i högstadiet. Täcker matematik från årskurs 7 till gymnasiets årskurs 1. Här kan du slå upp alla matematiska ord som man kan stöta på.

Matteguiden
Riktigt bra sida som behandlar matematikkurserna i gymnasiet. I varje kurs kan du välja olika delmoment. Enkelt och lättförstått.

Mattehjälp

Mattecentrum
Mattecentrum erbjuder alla Stockholms, Uppsalas, Eskilstunas och Västerås elever gratis undervisning och läxhjälp i all gymnasiematematik. Sker i form av räknestugor där studenter finns på plats för att svara på dina frågor. Kolla på schemat för närmaste lokal och tid. De har även videolektioner som är värda att titta på.

Mattehjälpen
En sida som förklarar de olika delarna i matematiken. Från mellanstadiet till gymnasiet. Man kan även ta ett test efter varje avsnitt.

Mattecoach Stockholm
Mattecoach över MSN erbjuds till Stockholm kommuns elever. Måndag-torsdag 16.00 – 19.00.

Matteboken
Ovärderlig sida för gymnasieelever! Här finns lättförståeliga genomgångar av varje moment från Matte A-E. Du kan även titta på videolektioner och göra övningar.

WebMath
WebMath är tänkt som ett stöd till lärare, elever och föräldrar. De erbjuder genomgångar som täcker matematik från grundskolan till och med Matte A. Pedagogiskt, varierande och intresseväckande.

Forum

Mattecentrum Forum
På Mattecentrum Forum kan du få hjälp med dina mattefrågor i Matte A-E! Finns även möjlighet att fråga om grundskolematte samt Fysik A.

Pluggakuten
Här kan du få hjälp med matte, kemi, fysik och språk. Matematiken är uppdelad i grundskolenivå och gymnasienivå. Ställ din fråga i forumet så får du svar inom kort! De har även en sökfunktion som kan hjälpa dig att hitta svar på dina frågor.

Bra att ha

Nationella prov
Här finns gamla nationella prov i gymnasiets matematikkurser som du kan öva på.

Onlinekalkylatorn
En avancerad minräknare på nätet. Innehåller även avancerade funktioner och grafritare.